Buddy på BARF

Vi har en såkaldt "pugalier" blanding af cavalier king charles og mops. Da vi adopterede ham på en kennel for lidt over 5 år siden, fik han kvalitetstørfoder, og vi købte selvfølgelig en sæk med hjem af samme mærke... men hold da op den hund pruttede, og forpestede huset, så efter kort tid, kørte vi ham over på BARF, som vores gamle cavalier også havde fået, og prutterne forsvandt helt.

Efter et par år på BARF, begyndte jeg at savne den ekstra skuffe i fryseren, som altid var fyldt med BARF, og bildte mig ind, at tørkost da også bare er meget nemmere, så vi udfasede BARF til fordel for tørkost. Over tid begyndte vi at snakke om, at Buddy var meget sløv. Han kunne bogstavelig talt stå op og sove, og han sov eller faldt i søvn, så snart han stod eller sad. Pludselig var han begyndt, at snorke enormt højlydt, nærmest som en granvoksen mand, og han begyndte at få en del højlydt rumlen i maven, og kunne slet ikke finde ro når maven drillede, hvilket tit gav os søvnløse nætter, da han insisterede på, at stå i haven og spise græs mange gange hver nat. Vi tog til dyrlægen og fik ham undersøgt grundigt, hvilket viste, at han har allergi over for lagermider, og støvmider, som gør at hans slimhinder i næsesvælget hæver voldsomt op, så han altid måtte kæmpe for at trække vejret ordentligt. Vi begyndte at se en sammenhæng i tidspunktet hvor vi udfasede BARF, og startede tørkost, og hvornår hans symptomer begyndte, og de to ting hang altså sammen. Buddy startede nu på allergifoder fra dyrlægen, og vi startede en sensibiliseringsbehandling op, men maveproblemerne blev på ingen måde bedre. Efter noget tid, tænkte vi, at BARF havde været godt for ham før, så det ville vi prøve igen, og efter en god snak med Annette og hendes kyndige rådgivning, gik vi nu i gang med BARF og KUN BARF ( også godbidder ). Det skulle vi have gjort for længst, eller dvs. Vi skulle aldrig have stoppet.

I dag har vi en hund der er frisk og glad, vi kan mærke, at hans humør og trivsel er langt bedre, og helt generelt virker han mere sund og fit for fight end han har gjort i flere år. Som ekstra bonus er han fuldstændig vild med BARF, og slikker nærmest hul i tallerkenen hver dag, for at være sikker på han har fået det hele med. En ting der er hel sikkert er, at en enkelt skuffe i fryseren, er en meget lille pris, at betale for vores elskede hunds helbred og velvære, og vi kommer aldrig til at fodre ham med andet.

- Ulrikka ( Buddy's mor )

Kundefortælling

Andre har også læst

  1. Buddy på BARF